ONLINE KURSUS I FORBYGGELSE AF SEXCHIKANE

Giv din virksomhed værktøjerne til at undgå seksuelle krænkelser på arbejdspladsen

I 2020 tog debatten om seksuelle krænkelser på arbejdspladsen for alvor fart som følge af #metoo-bevægelsen - og det er et emne, alle virksomheder bør tage seriøst. Dette innovative online kursus giver dine medarbejdere redskaberne til at skabe dialog og derved skabe en arbejdskultur fri for krænkelser.

Se en kort introvideo

TEST KURSET UFORPLIGTENDE

eller kontakt os på

Tlf. 70 60 55 58

ONLINE KURSUS I FORBYGGELSE AF SEXCHIKANE

Giv din virksomhed værktøjerne til at undgå seksuelle krænkelser på arbejdspladsen

forside mobil video gdpr

▶ Se en kort introvideo

I 2020 tog debatten om sexisme på arbejdspladsen for alvor fart som følge af #MeToo-bevægelsen - og det er et emne, alle virksomheder bør tage seriøst. Giv dine medarbejdere redskaberne til at skabe dialog og undgå sexisme på arbejdspladsen.

logo2
logo1

Udvalgte GoLearn kunder

vestas
aldi2
matas
ok
SEXCHIKANE I DANMARK

77.000 oplever hvert år sexistiske krænkelser på arbejdspladsen

En undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) viser, at omkring 77.000 danske arbejdstagere hvert år bliver udsat for seksuel chikane og krænkelser på jobbet. Seksuelt krænkende adfærd kan have alvorlige konsekvenser for både de involverede parter og arbejdspladsen.

Derfor bør virksomheden sikre en omgangstone og -form på arbejdspladsen, som alle medarbejdere kan føle sig tilpas i. At uddanne medarbejderne i, hvordan de "taler om" og tager hensyn til hinandens grænser, kan hjælpe din virksomhed med at forebygge og undgå krænkelser:

  • Ifølge Arbejdstilsynet forebygger virksomheder sexchikane ved, at gøre det til et tilbagevendende punkt og en del af oplæringen af nyansatte
  • Arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet anbefaler dialog som det vigtigste redskab i kampen mod sexchikane
sexchikane på arbejdspladsen om året

TEST KURSET UFORPLIGTENDE

eller kontakt os på

Tlf. 70 60 55 58

Online kursus i forbyggelse af seksuelle krænkelser (med dialogværktøjer til dine medarbejdere)

Vurdering GDPR
(64 anmeldelser)
Vi har skabt et online kursus med tidl. ligestillingsminister Manu Sareen, der giver dine medarbejdere en række dialogværktøjer, som hjælper din virksomhed til at undgå og forebygge krænkelser på arbejdspladsen.
Se kursets første video nedenfor og bedøm selv.
Kurset tager udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan skaber vi en arbejdsplads, hvor vi ikke oplever seksuelle krænkelser? Der er viden i loven om sexchikane og ligestillingsloven, men der er også en kæmpe gråzone, som tydeligvis er svær er navigere i, hvis vi kigger på den seneste #MeToo-bølge. I kurset bevæger vi os ind i gråzonen sammen med tidl. ligestillingsminister Manu Sareen, ekspert i inklusion på arbejdspladsen Nikoline Nybo og 10 modige danskere, der giver os et indblik i, hvor deres grænse går, hvordan dialog kan bruges som værktøj, og hvordan vejen mod en arbejdskultur med færre krænkelser kan se ud.
Kursets undervisere er Manu Sareen og Nikoline Nybo. Manu Sareen er dansk politiker, forfatter, foredragsholder, coach og tidl. minister for ligestilling, børn, integration og sociale forhold. Manu har gennem hele sin karriere beskæftiget sig med sociale forhold og har i kraft af sit tidligere virke som minister indgående kendskab til lovgivningen samt de politiske og sociale forhold vedrørende ligestilling. Nikoline Nybo er ekspert i inklusion på arbejdspladsen. Hun er partner i Ladies First Network, som er Danmarks største karrierenetværk for kvinder i arbejdslivet, og i rådgivningsvirksomheden Inclusio, der hjælper virksomheder med at øge diversiteten og skabe inkluderende arbejdsmiljøer.
Kurset har en varighed på 1 time og er opdelt i korte og overskuelige videolektioner, som dine medarbejdere kan se igen og igen, når det passer ind i hverdagen.
Kurset kan være gavnligt for alle, men er henvendt til den enkelte medarbejder, som vil få en række værktøjer til at skabe dialog, som kan bane vejen mod en arbejdskultur fri for seksuelle krænkelser.

Om dette kurset

Kurset tager udgangspunkt i spørgsmålet: Hvordan skaber vi en arbejdsplads, hvor vi ikke oplever seksuelle krænkelser? Der er viden i loven om sexchikane og ligestillingsloven, men der er også en kæmpe gråzone, som tydeligvis er svær er navigere i, hvis vi kigger på den seneste #MeToo-bølge. I kurset bevæger vi os ind i gråzonen sammen med tidl. ligestillingsminister Manu Sareen, ekspert i inklusion på arbejdspladsen Nikoline Nybo og 10 modige danskere, der giver os et indblik i, hvor deres grænse går, hvordan dialog kan bruges som værktøj, og hvordan vejen mod en arbejdskultur med færre krænkelser kan se ud. Kurset har en varighed på 1 time og er opdelt i korte og overskuelige videolektioner, som dine medarbejdere kan se igen og igen, når det passer ind i hverdagen.

E-LEARNING

Nem og fleksibel måde at forebygge sexisme på arbejdspladsen

Eksempel på et af de 10 dilemmaer fra kurset, som anvendes til at skabe en relaterbar dialog om, hvordan man kommer seksuelle krænkelser til livs.

Seksuelt krænkende adfærd kan have alvorlige konsekvenser for de involverede parter og arbejdspladsen – og når 77.000 danske arbejdstagere hvert år bliver udsat for seksuel chikane på jobbet, så er det noget, alle virksomheder bør tage seriøst.

Virksomheden skal sikre en adfærd og omgangstone på arbejdspladsen, som alle medarbejderne føler sig tilpas i. Men hvordan sikrer virksomheden det? En ting er, hvad der besluttes på ledelsesniveau, og en helt anden ting er, hvordan medarbejderne – med deres forskellige grænser – identificerer og tager hensyn til hinandens grænser i hverdagen. Medarbejderne skal derfor have værktøjerne til at kunne tale om et så svært og tabubelagt emne som sexchikane.

Derfor tilbyder vi hos GoLearn et online kursus, om hvordan du undgår og forebygger seksuelle krænkelser på arbejdspladsen ved hjælp af en række dialogværktøjer, som dine medarbejdere kan tilgå, når det passer ind i hverdagen.

Kurset består af korte, overskuelige videolektioner, som dine medarbejdere kan se ligeså mange gange, de har behov for.

Hvorfor skal du uddanne dine medarbejdere for at forebygge sexchikane?

Her de vigtigste grunde til, hvorfor du skal uddanne dine medarbejdere for at forebygge og undgå sexchikane på arbejdspladsen:

  • Din virksomhed skaber et sundere arbejdsmiljø, hvor alle medarbejdere kan føle sig tilpas
  • I får en værktøjskasse, som I kan referere til under MUS samtaler og benytte til onboarding af nye ansatte 
  • Jeres medarbejdere får en fælles referenceramme i forhold til omgangstone og -form
  • Dialog bliver en etableret del af jeres kultur
  • Din virksomhed signalerer til jeres medarbejdere, at I tager sexchikane seriøst – og det vil have en positiv indvirkning på kulturen og det psykiske arbejdsmiljø

Den simple proces:

1

Modtag en enkelt e-mail - og så er I igang

Når aftalen er indgået, vil dine medarbejdere modtage en e-mail med deres loginoplysninger til GoLearn.dk. Dem skal de benytte til at logge ind på hjemmesiden, og så er de klar til at gå igang med online kurset.

2

Se online præcis, når det passer ind hverdagen

Dine medarbejdere skal blot have en netværksforbindelse og en computer, mobil eller tablet for at tilgå online kurset. De kan altså se kurset præcis, når og hvor det passer dem - og ligeså mange gange, de har behov for.

3

Du kan følge med i statistikken

Du får adgang til vores statistik, hvor du løbende kan følge med i, hvem der har gennemført kurset, hvor langt de enkelte medarbejdere er, og hvem der mangler.

UDVALGTE KUNDER

GoLearn bliver brugt af over 650
store og små virksomheder

foa
DI
lidl
bdo
grønland
beierholm
matas
postnord
plesner
mt
iss
securitas
aarhus kopier
topdk2
ok2
økonomistyrelsen2
blockquote 1 27x21

“GoLearns e-læring er overlegen i forhold til alle øvrige leverandører, vi har sammenlignet med – også hvis vi kigger internationalt. E-læringen er i særklasse og utrolig velproduceret.”

0 1 50x50

Morten Krüger Stadpris

Digital Learning Manager i Semler A/S

semler 120x41

TEST KURSET UFORPLIGTENDE

eller kontakt os på

Tlf. 70 60 55 58

HYPPIGE SPØRGSMÅL & SVAR OM KURSET

FAQ

TEST KURSET UFORPLIGTENDE

eller kontakt os på

Tlf. 70 60 55 58