VIRKSOMHEDSCASE

Elis Danmark har sikret den mest succesfulde udrulning af Office 365 i 20 lande

  • Sparer 100.000 om året på deres kursusbudget
  • Sikret den mest succesfulde implementering af Office 365 blandt koncernens 20 søsterselskaber i Europa
  • Droppet al fysisk undervisning i Excel
  • Træner samtlige 1.400 medarbejdere til en billigere pris, end hvad de før betalte for at træne 100 medarbejdere
1. UDFORDRING:

Træning af 1.400 personer i Office 365

Elis Danmark, der er en del af en international multiservice-leverandør med løsninger inden for tekstil-, hygiejne- og facility services, stod over for at skulle udrulle Office 365 i hele organisationen.

For at sikre en succesfuld udrulning ville de tilbyde træning i Office 365 til alle deres 1.400 medarbejdere, så de arbejder ens, samarbejder effektivt og i det hele taget kan anvende nye programmer som SharePoint og Teams.

Udfordringen var bare, at fysiske kurser (som de hidtil havde benyttet sig af) var enormt omkostningstunge, et logistisk mareridt og en belastning for driften, da flere medarbejdere skulle undværes i flere dage ad gangen.

Elis kunne heller ikke med fysiske kurser garantere en ensartet brug af Office 365, når medarbejderne modtog hver deres træning og blev fordelt på forskellige kurser med forskellige undervisere.

Samarbejdet på tværs organisationen ville dermed blive dårligt og ineffektivt – og det ville have store konsekvenser for hele organisationens performance.

2. LØSNING:

Anvendte innovativ e-læring

Elis Danmark valgte udelukkende at benytte e-læring i implementeringen af Office 365 blandt deres medarbejdere.

Både på grund af den daværende COVID-19 situation, men også fordi de opdagede, at den fysiske træning i Office 365 fint kan erstattes af online kurser, uden at det går udover læringsudbyttet.

Tværtimod havde deres medarbejdere i modsætning til fysiske kurser mulighed for at tilgå materialet, når det passede ind i deres travle kalender, og bruge det som opslagsværk til at få genopfrisket de værktøjer, de akut havde behov for her og nu.

Elis Danmark implementerede Office 365 via GoLearn’s online kurser. De oplevede nemlig, at online kurserne havde en anden tilgang til læring end, hvad de havde erfaret fra andre e-læringskurser.

I stedet for, at kurserne slavisk gennemgår programmerne fra A til Z, har kurserne derimod fokus på de mest effektive funktioner, de hurtigste genveje og såkaldte ”best practices” i programmerne, så medarbejderne bedre kan udføre deres arbejde og spare tid i hverdagen.

Elis Danmarks medarbejdere tog også rigtig godt imod kurserne. Derfor var det heller ikke udfordrende for Elis at forankre online kurserne i organisationen og få medarbejderne til at se dem.

Elis Danmark ser online kurserne i deres eget LMS og oplevede, at de var utroligt nemme at implementere – og krævede ikke hjælp fra deres IT-afdeling.

3. RESULTAT:

Førsteplads i at implementere Office 365

Elis-koncernen skulle udrulle Office 365 i de 20 europæiske lande, som de er tilstede i. Her havde Elis Danmark den bedste implementering ved udelukkende at benytte GoLearn’s online kurser i Office 365 som implementeringsværktøj.

gåsetegn

“Det eneste, vi har gjort for at implementere Office 365, er at give medarbejderne adgang til GoLearn’s online kurser, og det har virket utrolig godt. Faktisk er vi det europæiske land i Elis-koncernen, som har været bedst til at implementere Office 365, så IT-afdelingen er meget tilfredse.”

Natja Hornsbæk

Natja Hornsbæk Kleisdorff

HR-direktør hos Elis Danmark

Elis har også droppet al fysisk undervisning i Excel efter at have investeret i GoLearn, hvilket har sparet dem 100.000 kr. om året på kursusbudget.

Ikke nok med det, så oplevede Elis Danmark også før, at de kun havde budget til at træne 7% af deres medarbejdere, men efter de har købt GoLearn, kan de nu træne 100% af deres medarbejderstab. De har altså 14-doblet antallet af medarbejdere, de kan træne, til en væsentlig lavere pris, end hvad de før betalte for at træne 7%.

BRANCHE

Facility & service

ANTAL LICENSER

1.400

KURSUSOMRÅDER

Ledelse

Office 365

AFSPILLER KURSERNE I

LMS (Conzentrate)

GRATIS DEMOKONTO

Skal vi hjælpe din virksomhed med at skabe en digital læringskultur?

Vil du gerne teste, om vores e-learning kunne været noget for dine medarbejdere? Så rekvirer en gratis demokonto og test vores online kurser i ro og mag ved at klikke nedenfor.