VIRKSOMHEDSCASE

OK a.m.b.a. styrker onboardingen af deres nye ledere ved hjælp af GoLearn

  • Skaber et fælles sprog og retning for deres ledere på tværs af organisationen
  • Deres nye ledere får et solidt fundament og god start på deres ledelsesrejse
  • Træner medarbejderne akut, når og hvor de har brug for det
1. UDFORDRING:

Understøtte nye ledere, præcis når de har brug for det

OK a.m.b.a. er et dansk kundeejet energiselskab med 850 ansatte i kraftig vækst, og med væksten kommer der en stor tilgang af nye ledere.

I kraft af væksten og den store medarbejdertilgang har OK a.m.b.a. fokus på synergi og et fælles ledelsessprog gennem deres lederudvikling.

Udfordringen for OK a.m.b.a. er dog, at de er en forholdsvis kompleks virksomhed med mange produktområder og datterselskaber. Det stiller ret store krav til uddannelse og vidensdeling på tværs af organisationen.

OK a.m.b.a ønskede samtidig også at tilbyde deres nye ledere række ledelsesværktøjer, når de akut havde brug for dem, så de kunne få en tryg start i deres nye rolle.

Derfor havde OK a.m.b.a. et behov for at kunne tilbyde lederudvikling, der både kunne understøtte de nye ledere og målet om at skabe et fælles ledelsessprog.

Dette er vigtigt for OK a.m.b.a., fordi de ser udviklingen af den enkelte medarbejdere som afgørende for organisationens samlede resultat.

2. LØSNING:

Tilbyder fleksible online kurser i høj kvalitet

OK a.m.b.a. begyndte at kigge nærmere på e-læring, da deres nye ledere via denne løsning kunne få værktøjerne, som de havde brug for her og nu. Med e-læring har lederne også mulighed for at tilgå materialet, ligeså mange gange de vil, og på den måde kan de fungere som støttehjul for dem i hverdagen.

OK a.m.b.a. startede med at producere deres eget e-læring, men fandt hurtigt ud af, at det var alt for tidskrævende og omfattende. Som ny leder har man behov for træning i grundlæggende ledelsesværktøjer, og det behov mente man sagtens kunne understøttes af online kurser, der ikke var unikke for netop deres virksomhed.

OK a.m.b.a ledte derfor efter en udbyder af e-læring, som kunne levere en standardløsning.

De valgte at investere i GoLearn, fordi de oplevede, at e-læringen var i meget høj kvalitet og utrolig praksisnær, da den tog udgangspunkt i konkrete problemstillinger og best-practices, som lederne kunne implementere med det samme i deres hverdag.

OK a.m.b.a. implementerede GoLearn’s online kurser i deres eget LMS, hvilket var meget gnidningsfrit og krævede ikke hjælp fra deres IT-afdeling.

For at sørge for, at deres nye ledere får en god onboarding og start, så har de samlet udvalgte ledelseskurser fra GoLearn i en pakke til nye ledere, som automatisk bliver pushet ud, så snart medarbejderne får en ledertitel i deres system.

Derudover har OK a.m.b.a. også lavet en lederhåndbog på deres intranet, hvor lederne kan finde inspiration og ledelsesværktøjer med quick-links til online kurserne i deres LMS, så læringen bliver let tilgængelig og rammer lederne, når de er mest motiveret for at lære.

3. RESULTAT:

Giver nye ledere en tryg start i deres nye rolle

OK a.m.b.a. har i samarbejdet med GoLearn givet deres nye ledere mulighed for en god og tryg start på deres ledelsesrejse.

GoLearn har samtidig understøttet OK a.m.b.a. i at få skabt synergi i deres ledelseslag på tværs af hele virksomheden, fordi alle ledere nu kan benytte den samme værktøjskasse – og ikke får deres viden en masse forskellige steder fra.

gåsetegn

“Med GoLearn’s online kurser kan vi langt bedre støtte vores nye ledere og give dem en god start. Alle ledere har nu også en fælles værktøjskasse, de kan hente viden fra, og det er med til at underbygge synergi på tværs af organisationen.”

pernille-ok

Pernille Andersen

HR Partner L&D

GoLearn har også løftet OK a.m.b.a.‘s uddannelsestilbud til deres medarbejdere og muliggjort, at OK a.m.b.a bedre kan træne og møde medarbejderne med de udfordringer, de har behov for at løse.

GoLearn hjælper således OK a.m.b.a med at understøtte udviklingen af den enkelte medarbejder og dermed sikre attraktive kvalifikationer i fremtiden til gavn for både medarbejderen og OK a.m.b.a.

BRANCHE

Energi

ANTAL LICENSER

750

KURSUSOMRÅDER

Ledelse

Office 365

Performance & trivsel

GDPR

AFSPILLER KURSERNE I

Learningbank (LMS)

GRATIS DEMOKONTO

Skal vi hjælpe din virksomhed med at skabe en digital læringskultur?

Vil du gerne teste, om vores e-learning kunne været noget for dine medarbejdere? Så rekvirer en gratis demokonto og test vores online kurser i ro og mag ved at klikke nedenfor.