5 gode grunde til at træne dine medarbejdere online (nr. 3 vil måske overraske dig?)

gode grunde til elearning 1024x433

”Thomas, jeg kan ikke høre dig. Du er muted!

Nej, jeg vil ikke sige noget. Det er en gammel hånd

Det var to ting, jeg sagde til mit online møde i morges.

Vendingerne er blevet en del af min daglige kommunikation på arbejdet – blandt andet fordi min kollega Thomas ofte glemmer at tænde sin mikrofon, og jeg har tit udfordringer med teknikken.

Men pointen er: For to år siden ville disse vendinger ikke have givet nogen som helst mening for dig.

I dag vil jeg vædde med, at du jævnligt sidder i online møder med kollegaer som Thomas og jeg og bruger præcis de samme vendinger.

COVID-19 har eskaleret den digitale udvikling på de danske arbejdspladser, hvor online møder er blevet en fast del af hverdagen – og endda den fortrukne mødeform.

Det er dog ikke kun anvendelsen af online møder frem for fysiske møder, som corona-krisen har medført.

Flere og flere virksomheder er også begyndt at efteruddanne og træne deres medarbejdere online via e-læring.

Faktisk er det globale e-læringsmarked vokset med 400% i 2020, og prognoserne viser, at væksten forsætter.

Online træning har nemlig – ligesom online møder – vist sig at have rigtig mange fordele.

Det er selvfølgelig også derfor, at du er landet på denne side, og ikke for at høre anekdoter fra mine online møder:

Du vil gerne vide mere om, hvorfor det kunne give mening for jeres virksomhed at investere i online træning.

Du får 5 gode grunde her:

Grund nr. 1: Større fleksibilitet

Online træning og kurser er mere fleksible end kurser med fysisk fremmøde, fordi dine medarbejdere kan se dem, når og hvor det passer ind i hverdagen.

Det er muligvis ikke chokerende nyheder for dig.

Men fleksibiliteten er dog stadig værd at fremhæve, fordi den faktisk giver dine medarbejdere de bedst-tænkelige vilkår for at lære:

Se kurserne i dit eget tempo: Du behøver ikke følge underviserens tempo eller være bange for at stille “dumme” spørgsmål, fordi du ikke lige fik fat i det første gang. Online kurser kan du se i et tempo, du finder passende: I sofaen, på kontorstolen eller i hvilket som helst miljø, hvor du nu lærer bedst.

Design dit eget læringsforløb:  Det er sjældent motiverende at sidde til et kursus, hvor den første time handler om en masse grundlæggende teori, som du allerede kender.  Fordi online kurser er delt op i mindre bidder, så kan du nøjes med tage de bidder, som er relevante for netop dig – og så kan du altid gå tilbage, hvis der lige er noget teori, som du alligevel trænger til få genopfrisket.

Kræver kun en netværksforbindelse og et device:  Du slipper for den lange transporttid og at tilpasse din kalender efter tidspunktet, som kurset afholdes på. Du har nemlig kun brug for en internetforbindelse og en computer, mobil eller tablet for at kunne tilgå et online kursus.

Se undervisningsmaterialet igen og igen: Du kender sikkert til følgende problemstilling: Du skal lave en pivottabel i Excel, men du kan ikke lige huske, hvordan I gjorde, da du lærte det på et kursus for 3 uger siden. Så nu må du tage en søgning på Google. Online kurser gør det muligt at gense undervisningsmaterialet igen og igen samt udvælge de bidder, som hjælper dig til at løse din opgave.

Grund nr. 2: Spar op til 50% på jeres kursusbudget

En af de største fordele ved at træne sine medarbejdere online er, at det kun koster en brøkdel af fysiske kurser.

Med online kurser slipper du nemlig for at bruge penge på transport, hotelovernatning og forplejning – og du får faktisk flere kurser for pengene til flere medarbejdere.

Her et konkret priseksempel:

Et typisk fysisk dagskursus koster omkring 5.000 pr. deltager.

For det samme beløb kan du give 2 medarbejdere adgang til 100+ online kurser på GoLearn… i et år!

Boligkontoret Danmark, som er en af vores virksomhedskunder, har faktisk reduceret deres årlige kursusbudget med 50% alene ved at give alle deres 225 ansatte adgang til vores online kurser.

Billedet er fra GoLearn’s gratis LMS. Her kan vores kunder nemt følge med i, hvor aktive medarbejderne er, og hvor meget de i sidste ende sparer ved at benytte online kurser.

Der er også andre besparelser at hente som virksomhed, hvis du vælger at træne dine medarbejdere online.

Du får her 2 eksempler:

1. Du sparer de driftsmæssige omkostninger, der er ved at undvære en medarbejder i en eller flere dage på kontoret. Fordi de netop kan tage online kurser uden at skulle forlade kontorstolen.

2. Du kan lettere og billigere træne alle medarbejdere på tværs af organisationen – og sikre, at de har samme viden og grundlag. Eksempelvis kan det være online træning i, hvordan I benytter IT-systemer som Office 365 i netop jeres organisation.

Grund nr. 3: Dine medarbejdere lærer hurtigere og mere (Jep, den er god nok!)

Det kan virke kontroversielt at konstatere, at du lærer hurtigere og bedre ved at benytte online træning – særligt for os, der er opvokset med klassisk tilstedeværelsesundervisning i et klasselokale med tavle, kridt og underviser.

Men forskning viser faktisk, at studerende, der deltager i online undervisning, klarer sig bedre end dem, der udelukkende deltager i fysisk klasseværelsesundervisning.

IBM har også i evalueringen af deres online træning konkluderet, at deres medarbejdere lærer fem gange mere af undervisningsmaterialet, hvis det foregår online modsat traditionel fysisk undervisning.

”Hvordan kan det være?” tænker du måske.

Når medarbejderne via online kurser selv bestemmer tid, sted og hastighed, så giver det højere motivation og dermed et bedre grundlag for indlæring.

Medarbejderne arbejder også hurtigere og mere effektivt, end de ville gøre i et klasseværelse. Fordi de får mulighed for at fordybe sig mere i visse områder og arbejde hurtigere henover eller skippe emner og områder, som de allerede forstår.

Online træning understøtter dermed også, hvordan vores hjerne lærer bedst og hurtigst.

Hjernen er nemlig rigtig god til at effektivisere og udnytte dens ressourcer, så den vigtigste information bliver prioriteret og lagret i hukommelsen.

Fordi du selv kan vælge i et online kursus, hvilke dele af undervisningsmaterialet du har behov fordybe dig i, så udnytter din hjerne dens ressourcer bedst muligt og lærer derfor mere effektivt.

Ikke nok med det, så indeholder online kurser typisk også delprøver og læringsdele, der opsummerer den lærte viden, og det er med til at fremme forståelsen af det enkelte emne.

Medarbejderne har altså også mulighed for løbende at evaluere sig selv og hurtigt spore sig ind på områder, hvor der er behov for større fokus og forbedring – som også hjælper vores hjerne til at lære mere effektivt.

Grund nr. 4: Du holder bedre på dine medarbejdere

Virksomheder, der tilbyder gode muligheder for kompetenceudvikling til deres medarbejdere, har lettere ved at fastholde medarbejdere.

Ganske enkelt fordi de er gladere!

Og det bliver kun vigtigere i fremtiden, når din virksomhed skal tiltrække de nyere generationer på arbejdsmarkedet. Lad os tage et kig på tallene:

  • De nye generationer på arbejdsmarkedet skifter arbejdsplads 3 gange oftere end tidligere generationer.
  • Muligheden for kompetenceudvikling på arbejdspladsen er den største årsag til, at de nye generationer bliver eller hopper over til en ny arbejdsplads.

Millennials – som er en af de nye generationer på arbejdsmarkedet – prioriterer muligheden for udvikling og læring i virksomheden langt højere end tidligere generationer, når de søger et job.

Derfor vælger flere og flere virksomheder at give deres ansatte flere muligheder for kompetenceudvikling ved tilbyde dem online kurser – og med en positiv effekt:

Et studie viser, at virksomheder opnår en stigning i medarbejdertilfredshed på op til 18% ved at implementere e-learning som et tilbud til de ansatte.

E-learning er nemlig mere omkostningseffektiv. Det betyder, at du kan træne alle virksomhedens medarbejdere til den samme pris, som det koster at sende en håndfuld ansatte på et fysisk dagskursus.

Du sikrer dermed, at alle i virksomheden får adgang til god træning og ikke kun de få.

Og som et direkte og målbart resultat af det opnår virksomheder en større medarbejderloyalitet og højere arbejdsglæde blandt de ansatte.

Grund nr. 5: HR får mere tid til de ”vigtige” ting

Lige før læste du om, hvordan online træning kan hjælpe din virksomhed til at få gladere medarbejdere.

Faktisk kan det også hjælpe dig med at få en gladere – og ikke mindst mere effektiv – HR-afdeling.

Nu skal du høre hvorfor:

Tid er der ikke meget af i HR-afdelingen til deres mange forskelligartede opgaver.

Men online kurser kan frigive mere tid til HR.

Vores erfaring fra HR-afdelingerne hos vores virksomhedskunder er nemlig, at de benytter online kurserne til at efteruddanne deres medarbejdere i de mere operationelle dele af kompetenceudviklingen.

De operationelle dele er bl.a., hvordan medarbejderne arbejder med store datasæt i Excel eller at udvikle lederne i grundlæggende ledelsesdiscipliner som feedback, konflikthåndtering og afholdelse af en vanskelig samtale.

Dermed får HR mere tid til at fokusere på den strategiske og mere værdibaseret kompetenceudvikling, der skal understøtte virksomhedens mål.

Et hurtigt spørgsmål til dig👇

Nu er vi nået til vejs ende. Du er (forhåbentlig) nu blevet meget klogere på, om online træning kunne være noget for din virksomhed.

Overvejer du at kaste dig over online træning? Eller har du andre gode grunde, end dem vi nævnt?

Måske har du endda erfaringer fra din virksomhed, der siger det modsatte?

Del endelig din mening eller oplevelse i kommentarfeltet nedenfor, så vi kan starte en dialog.

På forhånd tak fordi du deler 🙏